Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ



Με ιδιαίτερη χαρά  πραγματοποιήσαμε  την Προσκυνηματική μας Εκδρομή στο νησί της Κρήτης.
Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα Χανιά και το Ρέθυμνο  και να λάβουμε την ευλογία της Παναγία μας και των Αγίων της Κρήτης.
   Στα Χανιά επισκεφθήκαμε την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγ. Τριάδος  η οποία είναι αντρική Ιερά Μονή και μπορεί κανείς  κάνοντας αυτό το όμορφο προσκύνημα  να επισκεφθεί το πολύ ωραίο Ιστορικό Μουσείο της.   Μετά την Ιερά Μονή επισκεφθήκαμε τους Τάφους των Βενιζέλων και ατενίσαμε από ψιλά  τα όμορφα Χανιά  αλλά και το μάτι έφτανε στο Κολιμπάρι. Μετά τους Τάφους των Βενιζέλων  επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής η οποία είναι  γυναικεία Ιερά Μονή. Εκεί τελέσαμε Ιερά Παράκληση προς τιμή της Παναγίας μας και μία αδελφή της Ιεράς Μονής μας Ξενάγησε στην Ιερά Μονής.
Περπατήσαμε τους όμορφους και πλακόστρωτους  δρόμους των Χανίων γευθήκαμε  την φιλοξενία τους αλλά και τις Κρητικές παραδόσεις.
Επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή  Γωνιάς η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, την Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην συνέχεια το Φαράγκι της Σαμαρείας.
Δεν μπορούσε να λείψει στα προσκυνήματα μας η Ιστορική  και αιματοβαμμένη η Ιερά Μονή Αρκαδίου  η οποία μας εντυπωσίασε για το Ιστορικό χαρακτήρα της αλλά και την παράδοσης της., καθώς επίσης  και το όμορφο Μουσείο της.
Στον Ρέθυμνο είχαμε την ευλογία να προσκυνήσουμε τους μάρτυρες που τα Ιερά Λείψανα τους βρίσκονται στον Μητροπολιτικό Ναό του Ρεθύμνου.
Αυτό το προσκύνημα μας  προσέφερε πνευματική δύναμη  για να επανακάμψουμε στην Χαλκίδα και να συνεχίσουμε την Ζωή μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου