Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΑΣ ΝΑΟΥ 25-3-2014


  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εφέτος   πραγματοποιήθηκε η Ιερά Πανήγυρης του Ιερού μας Ναού  την Δευτέρα  24 Μαρτίου 2014 και την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014.
         Την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 07:00μμ πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με  Αρτοκλασία  στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης μας  και ομίλησε  επίκαιρα για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
          Την Τρίτη το πρωί έλαβε χώρα η Ακολουθία του Όρθρου, η Αρχιερατική χοροστασία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας   και στην συνεχεία η Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία.  Στην Θεία Λειτουργία ομίλησε ο Παν. Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος.
      Στις Ιερές Ακολουθίες  της Πανηγύρεως  του Ιερού μας Ναού έψαλαν ο κ. Γεώργιος Γερογιάννης πρωτοψάλτης και ο Στυλιανός Καράβας  Λαμπαδάριος, Ιεροψάλτες του Ιερού μας Ναού που απέδωσαν  άριστα τους ύμνους της Πανηγύρεως..
          Την Τρίτη το απόγευμα έλαβε χωρά η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας στους δρόμους της Ενορία μας. Προεξάρχον την Λιτανείας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας και οι Ιερείς της πόλεως Χαλκίδος  και των περιχώρων. Στην λιτανευτική πομπή συμμετείχαν :  άγημα Στρατού, το σώμα Ελλήνων Σαμαρειτών του Νομού μας, το Σώμα  Ελλήνων Προσκόπων Χαλκίδος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου, ο σύλλογος Πελοποννησίων  Χαλκίδος , ο σύλλογος Ηπειρωτών  Χαλκίδος, ο σύλλογος Κρητών Χαλκίδος   ο Ψηλορείτης, ο εκπολιτιστικός σύλλογος τα Αλωνάκι . Τα σχολεία της περιοχής μας, το 9 Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος , το 21 Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος,  το Γυμνάσιο Κανήθου και το Λύκειο Κανήθου. Η Φιλαρμονική του Δήμου μας  τα Κατηχητικά σχολεία της Ενορία μας. Μετά την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος , πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  στον οποίο  χοροστάτησε  ο Σεβασμιωτάτος  Μητροπολίτης μας.













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου